אבטחת מידע מסביב לעולם בחברת Vishay

ענקית ההייטק האמריקאית Vishay Intertechnology ביצעה שדרוג גלובלי למערך הגנת המידע שלה באמצעות FW של חברת Fortinet * בזק בינלאומי נבחרה לבצע את המהלך, שהתפרס על פני ארבע יבשות ומוערך במיליוני דולרים * מנהל הפרויקט גיא תורג'מן: "אתגר טכנולוגי, מנהלתי, תכנוני ולוגיסטי שעמדנו בו באופן מעורר הערכה"

בזק בינלאומי בשירות Vishay Intertechnology: ענקית ההייטק האמריקאית וישיי השלימה לאחרונה מהלך של הטמעת מערכות אבטחת מידע ב-82 מוקדים, שאותם מפעיל הקונצרן בארבע יבשות שונות. על תהליך ההטמעה, השדרוג ויישום הפעילות חתומה בזק בינלאומי, חברת התקשורת המובילה בישראל, שקיבלה על עצמה את ניהול הפרויקט הגלובלי.
פרויקט ההטמעה המורכב נמשך כשנה וחצי ועלותו מוערכת במיליוני דולרים. במסגרת התהליך קידמה בזק בינלאומי מהלך של החלפת כלל מערכות אבטחת המידע במוקדי הפעילות השונים של וישיי ברחבי העולם והמרתם למערכות FW Fortinet.
"מדובר בפרויקט בינלאומי עצום במימדיו", אומר גיא תורג'מן, מנהל פרויקטים בבזק בינלאומי, שהיה אחראי על האופרציה המדוברת משלב התכנון ועד לסיום הליך ההטמעה, "זה לא מאוד מקובל שחברה ישראלית תישכר כדי לקדם כזה מהלך גלובלי בעבור חברה אמריקאית. אני גאה לומר שבזק בינלאומי עמדה במשימה הזו באופן מעורר הערכה לכל אורך הדרך".


הכל מתחיל בתיעדוף
תורג'מן מספר שכדי להימנע מעיכובים לא מתוכננים נדרש תכנון קפדני שבו "ייצרנו תרשימים מדויקים עד לרמה של היכן יושב כל כבל ומי בצוות המקומי אחראי על החיבור שלו לפי הקונפיגורציה שבנינו לכל אתר ואתר של וישיי ברחבי העולם".
תורג'מן מרחיב לגבי אופן ניהול פרויקט מורכב של שדרוג 82 נקודות ברחבי הגלובוס: "המהלך הראשון שעשיתי כשלקחתי על עצמי את הפרויקט הזה היה תיעדוף: מאחר ולא כל אתר עומד באותם סטנדרטים ביצענו חלוקה לפי רמות חשיבות. באתר של כמה עשרות עובדים הדגשים שונים מאתרים של 300 עובדים, למשל. יצרנו באלק נתונים, ביצענו חלוקה לשלוש רמות ואז התחלנו לעבוד מול הגורמים בשטח. היו אנשים של וישיי שריכזו את המהלכים על פי אזורים גיאוגרפיים. השקענו עבודה מאוד מדוקדקת בתהליך ההכנה לפני היישום – גם בכל מה שקשור לתדרוך הצוותים בשטח וגם בכל מה שקשור להיערכות הטכנית שלנו".
"האתגר שעמד בפנינו", אומר תורג'מן, "היה מאוד מורכב, בכמה וכמה מישורים: טכנולוגית, כמובן, אבל גם מנהלתית, תכנונית, לוגיסטית ואפילו בין אישית. כשאתה מרים מהלך שנודד על פני ארבע יבשות וצריך לשמש גורם מתווך בין מטה החברה בפנסילבניה לבין גופים בדרום מזרח אסיה, למשל, זה דורש ממך יכולת תמרון משמעותית".

גיא תורג'מן, מנהל פרויקטים בזק בינלאומי

משתלטים על העולם מפתח תקווה
וישיי אינטרטכנוטלוג'י (Vishay Intertechnology), המתמחה בייצור מוליכים למחצה, בדידים ורכיבים אלקטרונים פאסיביים, הוקמה בשנות ה-60 של המאה ה-20 על ידי יהודי ניצול שואה בשם פליקס זנדמן והפכה ברבות השנים לחברה החשובה בעולם בתחום הרכיבים הדיסקרטיים. בין 24 אלף העובדים של החברה ברחבי העולם ניתן למנות גם  3,500 עובדים בארבעת מפעלי החברה בישראל. למעשה, וישיי נחשבת לחברת ההייטק הבינלאומית הראשונה שהקימה מפעל בישראל. לאחרונה, כאמור, קיבל הקשר החם בין הקונצרן לבין השוק הישראלי תפנית מפתיעה עם העסקתה של בזק בינלאומי כאינטגרטור במהלך המשמעותי ביותר בתחום אבטחת המידע שעברה החברה ברחבי העולם.

ובהקשר זה, מסביר תורג'מן, יש משקל משמעותי ליכולת של החברה המטמיעה להוביל מהלכים מסונכרנים בין יבשות: "אנחנו מדברים כאן על עבודה בכמה אזורי זמן מול גורמים מרקע שונה, כשבסופו של דבר הכל מתנקז ללו"ז מאוד קשיח – חלון עבודה שבו אנחנו, עם צוות הפעולה שלנו כאן בפתח תקווה, משתלטים על כל מערכת המחשוב של מפעל בפיליפינים, או בגרמניה, או במקסיקו, משביתים את הפעילות לפרק זמן מוגדר מראש ומבצעים ביחד עם האנשים שלנו בשטח את תהליך ההטמעה. הם עוסקים בעבודה הפיזית של החיווט והמיקום, אנחנו מכאן מטמיעים ברמה הטכנולוגית. אין לנו מקום לטעויות במצב כזה כי כל פספוס פוגע בעבודת הארגון וכל עיכוב ישפיע על החלון הבא שייפתח לנו ובו אנחנו כבר אמורים לעבור להטמעה באתר הבא".


מחשב במשקל 150 קילו
תורג'מן מספר שכדי להימנע מעיכובים לא מתוכננים נדרש תכנון קפדני שבו "ייצרנו תרשימים מדויקים עד לרמה של היכן יושב כל כבל ומי בצוות המקומי אחראי על החיבור שלו לפי הקונפיגורציה שבנינו לכל אתר ואתר של וישיי ברחבי העולם".

בהקשר זה מסביר תורג'מן שאחד הקשיים הגדולים שניצבו בפניו היה הנושא הלוגיסטי הכרוך בהעברתם מעבר לים של אמצעי המחשוב הייעודיים של כל אתר: "אנחנו לא מדברים כאן על PC. מדובר במכונות ששוקלות עשרות קילוגרמים. המכונה שהתקנו בדאטה סנטר המרכזי של וישיי הגיעה למשקל של 150 קילו. זה ציוד מאוד מסיבי ומאוד רגיש שישב אצלנו במרלו"ג של בזק בינלאומי ועבר הגדרה במעבדות שלנו. אחרי שסיימנו לעבוד על כל מכשיר, צריך היה לנייד אותו ברחבי העולם, להעביר אותו בין מדינה למדינה גם אם היו כל מיני פקידי מכס שהחליטו לעשות חיים קשים ולעכב אותך. זה מנגנון שלום שמתעסק רק בביורוקרטיה שמסביב".

גאווה ישראלית
את האתרים שהוגדרו כעדיפות ראשונה סיים הצוות של בזק בינלאומי להעביר ממערכת פיירוול צ'קפוינט למערכת אבטחת המידע של פורטינט בתוך כחודשיים. האתרים שסומנו כדרג שני עברו תהליך דומה במשך תקופה של כחצי שנה נוספת. לאחר שגם האתרים מדרגה שלישית זכו לטיפול של תורג'מן ואנשי צוותו הגיע השלב הקריטי שבו, לראשונה, עזבו המטמיעים מבזק בינלאומי את גבולות ישראל ושוגרו כצוות פעולה למטה הראשי של וישיי במאלוורן, פנסילבניה.
"בסופו של דבר הגענו לשלב שבו הגענו להתקין את המערכת בדאטה סנטר של החברה, שכל 82 האתרים של הארגון מקושרים אליו ישירות", אומר תורג'מן. "תזמנו את הכל כך שנתחיל עבודה בשבת בבוקר, שזה זמן שבאירופה כבר ממילא כולם יצאו לוויקאנד, ואז יהיה לנו למעשה עד יום ראשון בערב לסגור את כל הקצוות כך שכשכולם יחזרו לעבודה ביום שני הם ימצאו מערכת שמתפקדת כאילו שום דבר לא קרה".
לאחר שתהליך ההטמעה הסתיים, מספר תורג'מן, יצא הצוות שלו למהלך של ביקורת ושדרוג מערכות ועדכוני תוכנה בכל 82 הנקודות ורק לאחר מכן הכריזו בבזק בינלאומי על גמר פרויקט – בהצלחה מרובה, יש לציין.  "זו גאווה מבחינתי שחברה ישראלית ביצעה פרויקט רב לאומי כזה מורכב", מסכם תורג'מן, "ועל רקע הפידבקים החיוביים שאנחנו מקבלים מכל העולם, אין לי ספק שזה לא יהיה הפרויקט האחרון שלנו".
ובינתיים, הוא מספר, ההצלחה בפרויקט ההטמעה הביאה לכך ששיתוף הפעולה בין בזק בינלאומי לווישיי התרחב לתחומים נוספים – ואילו הוא עצמו, כיאה לימי קורונה, מוצא את עצמו עמוס עד מעל לראש בפרויקטים של התאמת תשתיות ארגוניות לעבודה המבוססת על התחברות מרחוק. "הקורונה הביאה לשינויי מערך בלא מעט ארגונים שמחפשים פתרונות עבודה מהבית או חיבורים אחרים מרחוק וכאן אנחנו, בבזק בינלאומי, נכנסים לתמונה, עם מכלול שלם של פתרונות IT שנועדו לאפשר לארגון להמשיך לתפקד ללא חשש מפגיעה בשטף העבודה או מהיחשפות לבעיות אבטחת מידע". בימים אלה תורג'מן מוביל פרויקט ענק של חיבור VDI לאחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים במדינה, המונה יותר מ-500 עורכי דין, שנדרשים רובם ככולם למציאת פתרונות חיבור מרחוק: "כיום כמעט  כל החברות מבינות שבעולם של ימינו זמינות במשרדים היא משאב לא רלוונטי ולכן מי שלא משקיע בפתרונות תקשורת מתקדמים פשוט הולך אחורה. מבחינתנו בבזק בינלאומי זה אומר עומס גדול בעבודה, אבל אנחנו כמובן מברכים על זה".

המידע בחסות בזק בינלאומי, חברת התקשורת הגדולה בישראל, המספקת פתרונות IT מקצה לקצה ומתמחה במתן מענה טכנולוגי לארגונים גדולים ובינוניים

רוצים להיות סיפור ההצלחה הבא?

אנחנו כאן בשבילכם –
שלומי כהן, מנהל מכירות אבטחת מידע בזק בינלאומי shlomic@bezeqint.co.il


השאירו פרטים וניצור קשר בהקדם