The Peak of WAN Optimization

הטרנספורמציה הדיגיטלית כבר כאן, והיא מתחילה בניהול רשת ה WAN *  ארגונים רבים כיום לא מסתפקים רק בקבלת החלטות ביחס לתשתית, אלא מטמיעים בפועל את הצורך בטרנספורמציה והיכולת להשתנות לכל רוחב החברה * פתרון Silver Peak של חברת Aruba אשר מוטמע בהצלחה על ידי בזק בינלאומי מפשט את הניהול והתפעול של רשת ה WAN , מפחית מורכבות ברשת, מגביר את השקיפות ומאיץ בצורה דרסטית את הקישוריות לאינטרנט

בבואם לאמץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית, ארגונים רבים פונים ל SD-WAN (רשת תקשורת מרחבית מבוססת תוכנה) – ובהחלט קל להבין מדוע. ה SD-WAN מפשט את הניהול והתפעול של רשת ה WAN , מפחית מורכבות ברשת, מגביר את השקיפות וממנף קישוריות לאינטרנט בעלות נמוכה.  מאחר והשוק מלא בפתרונות SD-WAN רבים ומגוונים, כמובן שיש מאפיינים בסיסיים שחייבים להיות בכל פתרון, החל מכלי ניהול, דרך בקרים מרכזיים ועד למאפייני אבטחה כגון Firewall מובנה ועדיין – החלטת רכישה על סמך המאפיינים הללו לבדם מתעלמת מהחשיבות של ערך מוסף וחווית משתמש. וזה בדיוק מה שפתרון ה Silver Peak של חברת Aruba HPE  מעניק.

פתרון Silver Peak – איך הכל התחיל?

חברת  Silver-Peak החלה את דרכה בשנת 2004 כמספקת שירותי WAN Optimization  לארגונים. החברה הציעה מכשירים, חומרה ובעיקר על מכונות וירטואליות, תוכנות האצה ליישומים וקווי תקשורת.
ביוני 2020 חברת HPE רכשה את Silver-Peak  ב 925 מיליון דולרים במזומן במהלך משמעותי מאוד לבניית קו פתרונות ה Networking של ARUBA  HPE.
"מטרת הרכישה של חברת  Silver-Peak היא לחזק את היצע ה SD-WAN של "Aruba אמר בזמנו אנטוניו נרי, נשיא ומנכ"ל HPE ." עם רכישה זו אנו מאיצים את האסטרטגיה שלנו מהקצה ועד לענן, כדי לספק מודל ענן מבוזר וחוויית ענן לכל היישומים והנתונים – בכל מקום בו הם נמצאים".

עם התפתחות ה SD-WAN פיתחה Silver-Peak סידרת מוצרים בתחום הSD-WAN  עם ייחודיות ביכולות ההאצה. כל דגמי ה SD-WAN יכולים לקבל מעבר לתכונות ה SD-WAN גם יכולות האצת תעבורה, ובמחקר שנערך לאחרונה חברת גרטנר אף ציינה את Silver-Peak כאחת המובילות ב"רביע הקסם" בשוק למיטוב ה  WANוגם את השותפויות המתרחבות של Silver-Peak והדגישה את שליטה הגוברת של החברה על השוק הרחב בתחום האופטימיזציה.

אנטוניו נרי, נשיא ומנכ"ל HPE

היתרונות של Silver Peak

יגאל רחמילביץ', מנהל פעילות HPE בבזק בינלאומי, מתאר את היתרונות המשמעותיים של פתרון ה Silver Peak:
" ל Silver-Peak מספר תכונות חשובות שהמשמעות שלהן היא שיפור קווי התקשורת גם בתעבורת UDP כמו  Voice or Video. לעתים, כתוצאה מרעשים על קווי התקשורת, מספר ביטים משתבשים וכל הפקט משתבש. כדי לתקן זאת, Silver-Peak מחשבת ושולחת Parity byte לכל פקט, ובאמצעותה ניתן לשחזר את הפקט המקורי. בנוסף, לעתים "מנות" של קובץ מסוים נשלחות דרך מספר נתיבים שונים ומגיעות לא לפי הסדר. Silver-Peak יודעת לסדר את ה-"מנות" לפי הסדר הנכון במכשיר שמקבל את המידע."

רחמילביץ' מוסיף ומרחיב לגבי תכונות נוספות של הפתרון אשר מהוות יתרון משמעותי על פני פתרונות אחרים דומים: "אחת התכונות של SD-WAN היא לנתב (Steering) את התעבורה בין קווי תקשורת שונים שמגיעים לסניף או לארגון.  הפתרון של Silver-Peak יודע לסכם (Bonding) את סך כל הקווים שהמידע משודר בהם וגם לשמש כמערכת שרידות לקווים. כלומר, אם קו אחד נופל, כל התעבורה תעבור דרך הקווים הנותרים. כמו כן, ניתן לנתב אפליקציות בהתאם לרגישות שלהן ולצורך הארגוני בהן. אפליקציות קריטיות יעברו דרך הקו המשובח יותר MPLS היקר. לעומת זאת, תעבורת דואר – דרך האינטרנט וכדומה".

יגאל רחמילביץ', מנהל פעילות HPE בבזק בינלאומי

האצת אפליקציות ותעבורת ענן

אחת התכונות הבולטות של פתרון ה Silver Peak שנותנת מענה משמעותי בתחום תעבורת הנתונים בענן היא ההאצה. רחמילביץ' מתאר: " כשארגונים עובדים עם מספר אתרים במקביל ומעבירים כמויות גדולות של מידע הם נתקלים לעיתים קרובות בעיכוב של תעבורת הנתונים והעבודה השוטפת נפגעת בצורה משמעותית. פתרון Silver Peak נותן מענה לבעיה זו ומבטיח האצה של יישומים שונים, לעתים גם במאות אחוזים".
הטכנולוגיה של Silver-Peak כוללת שתי יכולות ייחודיות המשפרות משמעותית את תעבורת הנתונים עבור הארגונים השונים אשר בוחרים בפתרון זה:

Latency mitigation
אחת הסיבות לזמני תגובה גרועים באפליקציות הוא ה – Latency בין האתרים. הטכנולוגיה של Silver-Peak  מצמצמת את הבעיה הזו על ידי בניית פאקטים גדולים (במקום קטנים) ובמקום להעביר קובץ במספר גדול של פאקטים, עם אישורי משלוח וקבלה שגורמים לשיהוי, מעבירים פקט גדול אחד.

De-Duplication
אחת היכולות המרכזיות של ההאצה היא הDe-Duplication .
כאשר משדרים קובץ בראשונה, הקובץ מתחלק לבלוקים ונשמר (לפי אלגוריתם) במכונה. הוא נשלח לצד השני תוך שימוש בתכונות Compression  שמסייעות בצמצום מסוים של הקובץ. בפעמים הבאות, כשיישלח קובץ אחר, בכל פעם שמכשיר המשדר "יפגוש" בלוק שנשלח בעבר, הוא יסמן את הכתובת שלו וישלח לתחנה הרחוקה רק את מיקומו. בתחנה המקבלת יזוהה הבלוק וישלב את הקובץ המתקבל. בצורה זו ניתן לחסוך עד מאות אחוזים בתעבורה.

רחמילביץ' מסכם: " כאשר מתכננים את רשת ה-WAN הארגונית מומלץ מאוד לבנות אותה עם טכנולוגיית ה-SD-WAN המתקדמת של Silver Peak של חברת ארובה המוטמעת ע"י המומחים של בזק בינלאומי, במיוחד בשילוב תכונת ההאצה שבאמצעותה ישופרו ביצועי האפליקציות בצורה משמעותית , וכך כלל המשתמשים ברשת הארגונית ייהנו מתעבורה חלקה, מאובטחת ומהירה".

Silver Peak Architecture

רוצים לדעת עוד על פתרון Silver Peak? אנחנו כאן בשבילכם –

יגאל רחמילביץ', מנהל פעילות HPE בבזק בינלאומי YigalR@bezeqint.co.il

השאירו פרטים וניצור קשר בהקדם