בזק בינלאומי וחברת סרבר פארם האמריקאית מקימות חוות שרתים בסטנדרטים בינלאומיים שלא נראו בארץ * רגע לפני כנס תשתיות ודאטה סנטר 2021 מספר רון גלב, סמנכ"ל חטיבת פתרונות לעסקים ועסקים גלובליים בבזק בינלאומי, על שיתוף הפעולה הפורה בין שתי ענקיות התקשורת
שיתוף פעולה חוצה יבשות: בזק בינלאומי, חברת התקשורת והאינטגרציה המספקת שירותי IT מקצה לקצה, מקימה בימים אלה את חוות השרתים הגדולה והחדישה בארץ – יחד עם חברת סרבר פארם (Serverfarm) האמריקאית. הדאטה סנטר החדש, שמוקם בבני ציון בהשקעה מוערכת של כ-500 מיליון שקל, ישתרע על פני כ-9,000 מ"ר ויספק פעילות בהיקף של שלושה מגה וואט.
"מדובר בחוות השרתים המתקדמת בארץ", אומר רון גלב, סמנכ"ל חטיבת פתרונות לעסקים ועסקים גלובליים בבזק בינלאומי. "החווה תעמוד בסטנדרטים בינלאומיים שלא מוכרים בישראל, כמעט בכל אספקט שנבחן: אפקטיביות בצריכת חשמל, יעילות אנרגטית ושמירה על סטנדרט סביבתי ירוק, יכולות תקשורת, שרידות, מערכות קירור ויכולות אינטגרציה. בניגוד למקובל בארץ, לא מדובר במבנה שעבר הסבה לחווה או בחניון שהומר לפעילות כדאטה סנטר, אלא חווה שמראש נבנית כדי להיות החווה המתקדמת בארץ – הכל בהתאם לחזון האסטרטגי של בזק בינלאומי, להמשיך ולהיות ספקית ה-IT המובילה בישראל".
מובילים שינוי בעולם משתנה
לקראת כנס תשתיות ודאטה סנטר 2021, התפנה גלב לראיון על התמורות המשמעויות שעובר עולם הדאטה סנטר בישראל – ובכלל.
"כשאנחנו בוחנים מגמות בשוק ואנליזות מהארץ ומחו"ל אפשר לקבוע חד משמעית שלמרות ההתפתחות של עולמות הענן הציבורי, מגמת הצמיחה בעולמות הדאטה סנטר רק גוברת", אומר גלב, "אנחנו מדברים על מחקרים שמראים שבארץ יש צפי שבחמש השנים הקרובות תהיה צמיחה בשיעור דו ספרתי של בין 10% ל-18% בשנה. זה המון – וזה דורש היערכות".
לדברי גלב, לצד המעבר המתמשך של עוד ועוד ארגונים לשימוש בחוות שרתים, עולה גם הדרישה להספקי השירות שאותן חוות נועדו לספק: "בעבר רבים מהלקוחות שלנו היו מבקשים לקחת חצי ארון או אפילו רבע ארון. כיום, ככל שהעולם עובר טרנספורמציה ל-AI ויש ריכוזי ביג דאטה כמעט בכל ארגון, הדרישות משתנות. בימינו כמעט ואין לקוחות שלא מתחילים עם מינימום של ארון וברוב המקרים אנחנו מדברים על כלובים של 30-40 ארונות ללקוח. זה גידול מאוד משמעותי".
והדבר שהכי משמעותי בגידול הזה הוא הספק החשמל שנדרש: "אם בעבר נדרשנו לספק בממוצע 1.5 קילוואט למ"ר, כיום הדרישה הסטנדרטית היא בין 4 ל-6.5 קילוואט למ"ר. זה דורש יכולת טכנית לספק כמות גדולה יותר של חשמל למתקן וכמות גדולה יותר לכל מ"ר, זה דורש מערכות קירור ברמה הרבה יותר גבוהה. הכל עבר קפיצת מדרגה – ואנחנו כאן כדי להוביל את השינוי הזה".
ככה זה כשיש שניים
לצד המציאות הטכנולוגית המשתנה עובר גם שוק התקשורת בארץ תמורות משמעותיות עם כניסתן של חברות ענק כמו מיקרוסופט, אמזון, גוגל ואורקל לפעילות מקומית, ובין היתר מקימות חוות שרתים שישמשו את שירותי הענן הציבורי שלהן בריג'נים מקומיים. עבור בזק בינלאומי, שב-20 השנים האחרונות הובילה את תחום הדאטה סנטר בישראל והקימה את חמש חוות השרתים המתקדמות במדינה, הדבר שימש הזדמנות לבצע קפיצת מדרגה טכנולוגית נוספת.
"אנחנו רואים בזה אתגר", אומר גלב, "ואחת הסיבות שבחרנו בשיתוף הפעולה עם סרבר פארם היא הניסיון העצום שלהם בהקמת חוות בהיפר-סקיילים שלא קיימים בארץ. מדובר בחברה אמריקאית מהמובילות בעולם, שתביא איתה טכנולוגיות חדישות ופרקטיקות שמשמשות אותה בשלל החוות שלה ברחבי העולם".
ובהקשר זה, מדגיש גלב, מדובר ביחסי גומלין שבהם שני הצדדים נותנים – ומרוויחים: "יש להם המון ידע וניסיון שהם מביאים איתם לשותפות הזו – וגם לבזק בינלאומי יש לא מעט יתרונות שהיא מביאה לשת"פ הזה. אנחנו נהיה ספק התקשורת של סרבר פארם, אנחנו נשמש כאינטגרטור שלהם, אנחנו נביא איתנו את הלקוחות שעובדים עם בזק בינלאומי כבר שנים ומודעים ליתרונות שלנו כאינטגרטור המוביל בישראל, שמספק שירותי IT מקצה לקצה. אפשר להגיד שמדובר בשותפות שצפויה להניב המון לשני הצדדים".
המידע בחסות בזק בינלאומי, בעלת רשת DATA CENTER הגדולה בישראל ומספקת פתרונות IT מקצה לקצה.